Fülek

2016. május 11.

Kvíz + Szavazás = Kahoot!

Mire jó?


Ha egy osztályban kvízt vagy szavazást szeretnénk csinálni, akkor az egyik legjobb módja annak a Kahoot! használata. Tartottam is róla egy kis foglalkozást, hogy hallgatótársaimmal, leendő kollégáimmal megismertessem azt a lehetőséget. 

A praktikum abból áll, hogy platformfüggetlenül bármilyen eszközről elvégezhetjük. A diák akár a saját telefonját, tabletjét is használhatja a célra. Böngészőből is elérhető a szavazófelület, valamint letölthető alkalmazásként is a telefonra. 

Hogyan használjam?


getkahoot.com/ oldalon tud a tanár regisztrálni. Ezt a diákoknak nem kell megtenni, ez is nagyon praktikus. A kvízek és szavazások készítéséről rövid bemutatót a getkahoot.com/how-it-works oldalon olvashattok, de sajnos ez angol nyelvű, magyart nem találtam. A diákok egy kód segítségével regisztráció nélkül a kahoot.it/ oldalon tudnak belépni a kérdésekhez.

A kérdés és a válaszlehetőségek a tanári gépen jelennek meg, amit ki lehet vetíteni. A diákok gépén már csak a 4 szín jelenik meg, ami a válaszokhoz tartozik. Nagyon jó grafikája van az oldalnak, barátságos a diákok szemében, és könnyen élménydús vetélkedővé változtathatja a tanórákon történő számonkéréseket. A diákok pontot is kaphatnak jó válaszaikért a kvíz üzemmódban, de gyakorlás céljából lehet enélkül is szavaztatni. 

Összegzés


Remélem a kiselőadás amit a többieknek tartottam és ez a blogbejegyzés meggyőzött pár embert, hogy használják ezt az oldalt. Sajnos az összes előnyét nem tudtam bemutatni, de mindenki aki kipróbálja láthatja mik ezek. Jó szórakozást a teszteléshez! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése